Почела вакцинација у Медицини рада

Да се не би стварала непотребна гужва, али и због великог интересовања грађана, у Крагујевцу је отворен још један пункт за имунизацију против ковида 19.

Медицинске екипе примају грађане у спортској хали „Гордана Гоца Богојевић“, у Здравственој станици број 5 у насељу Ердоглија, а од данас и у Заводу за здравствену заштиту радника Застава.

Грађани који су се пријавили електронским путем, али и сви они који желе да приме вакцину без предходне пријаве могу да дођу у ову здравствену установу са личном картом и здравственом књижицом и приме вакцину.

Сваког радног дана од 8 до 15 часова Крагујевчани који желе да приме вакцину могу да дођу и у Завод за здравствену заштиту радника Застава.

Они који се нису пријавили електронским путем а желе да приме вакцину могу да дођу са здравственом књижицом и личном картом и након прегледа и разговора са лекаром, по тачно утврђеној путањи кретања, оду у једну од ординација у којој се обавља вакцинација.

Грађани који се вакцинишу остају у установи још пола сата како би били под надзором лекара.

У Заводу за здравствену заштиту радника Застава наводе да на располагању имају пет медицинских екипа и да су у потпуности спремни да приме грађане који желе да приме вакцину.

У Медицини рада кажу да је интересовање грађана велико, а да на вакцинацију долазе углавном старији суграђани.

Имунизација је најбољи начин заштите од заражавања корона вирусом што је препознао велики број грађана који су изразили интересовање за примање једне од три иностране вакцине чију је употребу одобрила Агенција за лекове и медицинска средства Србије.

Одмах по добијању вакцине сваки пацијент добија листић на коме пише када би поново требало да дође у здравствену установу на ревакцинацију.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *