Почео 14. Међународни фестивал хорова и вокалних ансамбала

Наступима вокалних састава из Пећинаца, Зрењанина, Крагујевца и Београда у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, у Крагујевцу је почео је 14. Међународни фестивал камерних хорова и вокалних ансамбала.

На фестивалу ове године учествују три вокална ансамбла и пет хорова од којих је један из Северне Македоније, док ће први пут пред публиком наступити новоосновани Национални омладински хор Србије.

Фестивал камерних хорова и вокалних ансамбала осмишљен као међународна фестивалска манифестација програмских концепата, што значи да хорови из различитих земаља имају програм на одређену тему, са циљем да се негује хорски звук и различити стилови хорског певања.

Фестивал организује крагујевачки Музички центар, који је и у ванредним околностима успео да буде домаћин великом броју учесника и публици понуди квалитетан и садржајан програм.

Традицију и значај Фестивала камерних хорова и вокалних ансамбала препознаје и град Крагујевац, посебно што је манифестација интернационалног карактера.

Међународни фестивал камерних хорова и вокалних ансамбала ове године је организован под слоганом „Концепти у доба короне“.

Концерти се до 22. августа када се фестивал затвара одржавају у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, Саброној цркви и холу Друге крагујевачке гимназије.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *