Почиње 26. Фестивал уметника хармонике

Концертом Виталија Кондратенка из Русије, један од најбољих на Светском трофеју и Светском купу, вечерас од 20 часова у Првој крагујевачкој гимназији свечано ће бити отворен 26. Интернационални фестивал уметника хармонике.

Интернационални фестивал уметника хармонике.   Фестивал организује Музички центар “AD LIBITUM”, под покровитељством Министарства културе и информисања и града Крагујевца. Улаз за све посетиоце је слободан.

Виталиј Кондратенко (1990) потиче из малог места Октјабрскиј, недалеко од Краснодарска.

У музичку школу полази са девет година у родном месту радећи са професорима Сергијенком и Елексејевим.
Ученик музичког колеџа “Гњесини” у Москви постаје 2007.г. и у њему је провео четири године у класи професора Вјачеслава Семјонова.

У том периоду победио је на многим такмичењима младих музичара, како у Русији тако и у иностранству међу којима су најаважнија она у Белгороду и Кемерову 2008. и Трсту 2010.

У истој класи наставио је студије на Руској академији за музику “Гњесини”. Осбновне студије завршио је 2015. а мастер годину дана касније.

И као студент веома успешно је наступао на такмичењима о чему говори податак да је од 2011. до 2016. сваке године освајао једно од прва три места на Светском трофеју и Светском купу.

Током студија (2012) боравио је у Француској где се усавршавао радићи са професором Фредериком Дешампом.

Концертирао је широм Русије и Украјине, у Литванији, Чешкој, Немачкој, Португалији, Италији, Француској, Норвешкој, Јужној Кореји и Америци.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *