Подршка Нове снаге у стварању опозиционог блока око Небојше Зеленовића

Председник Заједно за Србију, Небојша Зеленовић је у Крагујевцу, где је потписао споразум о сарадњи са локалном организацијом Нова снага, оценио да је дошло време да се у Србији појави нова политичка групација која ће, тврди, пружити одговоре на конкретна питања.

У оквиру опозиционог груписања око Заједно за Србију, ради се, додаје, на новом програму заснованом на демократским, левим и зеленим политикама.

Политичкој групацији око Заједно за Србију до сада је приступило 13 организација из 31 града и општина које су прихватиле политику „три тачке“ Заједно за Србију.

Лидер ове политичке странке каже да има план како да у свим великим регионалним центрима у Србији успостави своје одборе и да након тога даље шири свој утицај.

Радимо на политичком програму који ће дати одговоре на проблеме загађења, на питања како да се живи боље, како да се отвори перспектива да се заради више новца, како да имамо боље лечење и добро образовање, објаснио је Зеленовић.

Кључна тачка у програму који предлаже Заједно за Србију односи се на нове људе који ће носити Крагујевац и Србију, истакао је Никола Нешић из Нове снаге.

Очекује се и да удружење грађана Заједно за Крагујевац Мирослава Стојановића постане део опозиционе групације око Заједно за Србију.

Заједно за Крагујевац ће се, како је најављено, са организацијом Нова снага укључити се у прављење новог програма.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.