Подршка особама са инвалидитетом при запошљавању

У намери да повећа проценат радно ангажованих особа са инвалидитеом у Крагујевцу, Бизнис иновациони центар ће, у оквиру посебног пројекта,

организовати стручне обуке на којима ће особе са инвалидитетом стећи додатна знања и вештине, а радиће се и на трајном решавању просторних баријера објектима у којима ће они радити.

Тако ће се пројектом „Повећање запошљивости особа са инвалидитетом изградњом инклузивног пословног екосистема“ успоставити континуитет у припреми и оспособљавању особа са инвалидитетом за запошљавање.

Пројекат „Повећање запошљивости особа са инвалидитетом изградњом инклузивног пословног екосистема“ има за циљ унапређење друштвеног положаја, социјалне укључености и радног ангажмана особа са инвалидитетом, посебно младих жена у Крагујевцу.

Планирана је обука за 20 особа са инвалидитетом из области информационих технологија и дигиталног маркетинга.

Током трајања пројекта, за особе са инвалидитетом обезбеђена је и психо-социјална подршка стручњака, а радиће се и анализа приступачност објектима на територији града Крагујевца.

Послодавци ће бити упознати са законодавним оквиром којим се регулише запошљавање особа са инвалидитетом. Читав пројекат пратиће промотивна кампања у оквиру које је планирана трибина под називом „Право особа са инвалидитетом на рад“.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Подршка особама са инвалидитетом при запошљавању”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *