Подршка слепој и слабовидој деци

Радионица тифлолошке подршке слепој и слабовидој деци, ученицима и студентима, родитељима и касније ослепелим особама, одржана је у Скупштини града. 

Радионицу је организовао Савез слепих Србије у сарадњи са Окружном организацијом Савеза слепих Србије Крагујевац, уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Тифлолошка подршка слепој и слабовидој деци, ученицима и студентима, родитељима и касније ослепелим особама била је тема радионице коју је у Скупштини града одржао Савез слепих Србије у сарадњи са њиховом организацијом у Крагујевцу.

Циљ радионице је пружање континуиране подршке и оспособљавање особа оштећеног вида за занимања за која се школују или преквалификују, постизање ближе сараде са васпитно образовним установама и подизање свести шире друштвене заједнице.

Тифлолог је заправо дефектолог образован за рад са ученицима и студентима с потешкоћама у виду, углавном ради са онима који су на школовању у оквиру инклузије.

Крагујевац је један од осам српских градова где је успостављен сервис тифлолошке подршке, са циљем да се слепим и слабовидим ученицима олакша школовање.

Реализацију радионице подржало је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Савез слепих СРбије, које намерава да у сарадњи са 45 локалних организација лиценцира сервис тифлолошке подршке и да се он прошири на све градове.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *