Подршка за интерно расељена лица и повратнике

Презентација пројекта „Подршка достојанственим стамбеним решењима и одрживом начину живота расељених и повратника у Србији“ који финансира Европска унија преко Делегације Европске уније у Републици Србији, одржана је у Скупштини града.

Пројекат спроводе Дански савет за избеглице и град Крагујевац у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и имиграције, као и УНХЦР-ом.

Европска унија подржава достојанствена стамбена решења и одрживи начин живота интерно расељених лица и повратника у Србији.

Дански савет за избеглице и локална самоуправа организовали су јавну презентацију како би информисали интерно расељена лица и повратнике по споразуму о реадмисији на територији града Крагујевца о планираним резултатима и расположивој помоћи у оквиру програма.

Пројекат је део ширег програма „Европска унија подршка одрживим решењима за интерно расељене и реинтеграцију повратника“ који финансира Европска унија и којом управља Делегација Европске уније у Републици Србији.

Кроз средства Европске уније, у оквиру акције биће пружена помоћ за 28 интерно ресељених лица и повратничких породица.

Укупна вредност донације коју Европска унија пружа за реализацију пројекта у Крагујевцу је око 200.000 евра.

Пројекат је започео и трајаће до фебруара 2020. године.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *