Појединачном одговорношћу до здравије животне средине

Захваљујући активностима локалне самоуправе у области заштите животне средине, као и државним пројектима, Крагујевац је све ближи статусу „зеленог града“.

Важну улогу на путу ка том циљу има сваки грађанин, који појединачно може да допринесе здравијем животном окружењу.

О томе је, између осталог, било речи на округлом столу на тему екологије који су, под покровитељством локалне самоуправе, организовали Ромски информативни центар и Асоцијација пословних жена „Визија“.

Унапређење и заштита животне средине један је од приоритета локалне самоуправе, која тежи решавању еколошких проблема на територији града Крагујевца.

Поред постављања 120 рециклажних звона за стаклену амбалажу у градским и приградским насељима и неколико рециколомата, односно паметних машина за прикупљање и сортирање амбалажног отпада, чистијем окружењу допринеће реализација важних државна пројекта у овој области.

О значају евидентирања еколошких проблема у локалној заједници и покретању иницијатива за заштиту животне средине, говорило се на округлом столу, који су организовали Ромски информативни центар и Асоцијација пословних жена „Визија“.

У каквој ће средини живети, зависи од сваког појединца, који на то утиче својим понашањем.

Одлагање отпада на адекватном месту, уз очување зелених површина, најбржи су пут до здравијег животног окружења.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *