Показна вежба за техничаре за заштиту од пожара

Поводом Дана заштите од пожара, Сектор за ванредне ситуације, Управа за ванредне ситуације у Крагујевцу, организовали су тактичко- показну ватрогасну вежбу на објекту и на платоу Економског факултета.

Вежби су присуствовали ученици 2. разреда средње школе „Никола Тесла“ из Баточине који се утој школи образују на смеру „Техничар за заштиту од пожара“. Показне вежбе за гашење пожара истовремено су одржане у Баточини и Тополи.

Далеке 1834.године, 7. новембра у Србији је установљен Дан заштите од пожара. Тај дан се обележава са циљем да јавност буде информисана о важности професионалне службе заштите од пожара и Ватрогасно спасилачке јединице, које имају основни заједнички циљ -заштиту живота људи и имовине у Србији. Тактичко-показна ватрогасна вежба изведена је на објекту и на платоу Економског факултета.

Заштити од пожара говорило се и малишанима. У складу са њиховим узрастом одржано је предавање деци предшколског узраста ПУ „Моја радост“.

Вежби на терену су присуствовали ученици другог разреда средње школе „Никола Тесла“ из Баточине. Они су демонстрирали акцију спасавања и евакуације као и симулациоју технике интервенције спасавања из саобраћајне несреће.

Дан заштите од пожара установљен је пре 185 година, када је министар унутрашњих послова Ђорђе Протић, испуњавајући налог кнеза Милоша Обреновића, сачинио и потписао „Уредбу о гашењу пожара“, која представља основу за развој правне регулативе у области заштите од пожара и формирање ватрогасно-спасилачких јединица.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *