Покрени друштво!

У Конаку Кнеза Михајла организовна је трибина за промоцију акционих планова младих.

Програм “Покрени друштво” одвија се у 10 градова у Србији, са циљем да се обуче млади да препознају проблеме у локалној заједници.

Активности Центра за развој Србије, између осталог усмерене су на изградњу демократских институција и промоцију активног грађанског учешћа у друштвеним процесима.

Циљ пројекта “Покрени друштво” је да малди људи препознају локалне проблеме и кроз обуке Центра развију акционе планове за њихово решавање.

Трибина у Крагујевцу намњена је учесницима који до сада нису учествовали у изради акционих планова.

Искуства колега са успешно завршеним радовима су добродошла.

Студенти ФИЛУМ-а са својим парламентом прикључили су се пројекту да би покушали да побољају свој статус, односно ређе за њих још увек најважнији проблем – недостатак сопствене зграде.

За радионице у организацији Центра за развој Србије пријавио се велики број полазника што показује жељу младих да препознају и укажу на проблеме у локалној заједници и преко акционог плана дају свој предлог за решавање истих.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *