Покренута апликација “Огласна табла”

Министарство државне управе и локалне самоуправе покренуло је апликацију “Огласна табла”, коју је у пилот фази почело да користи 10 градова и општина  у Србији, међу којима је и Крагујевац.

Циљ је да се бољим информисањем запослених утиче на квалитет услуга које добијају грађани. Апликација је намењена за интерно информисање запослених о рефорими јавне управе и обавештавање о њиховим правима, обавезама као и могућностима за усавршавање и напредовање, а све у циљу боље примене закона и самим тим бољих услуга за грађане.

Прве локалне самоуправе чији ће запослени бити корисници апликације су Сомбор, Зрењанин, Крушевац, Крагујевац, Градске општине Чукарица Београд и Савски венац Београд, Бачка Топола, Уб, Лебане, Градска општина Палилула Ниш.

Пројекат има за циљ да помогне службеницима у раду и обезбеди им потребну подршку.

Путем апликације службеници ће имати информације о активностима у оквиру реформе јавне управе, као на пример примена одређених прописа, оглашавање слободних радних места.

Локалне самоуправе на овај начин добијају свој лични кутак за њихову општину у коме ће моћи да обављају информације важне за њихове запослене као што су: информација о радном времену, новој систематизацији или другим одлукама локалне самоуправе.

План је да након тест фазе у 10 градова и општина, апликација током следеће године буде доступна свим запосленима у јавној управи, додаје се у саопштењу Министарства државне управе и локалне самоуправе.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *