Покренута истрага против двојице Крагујевчана због пет килограма хероина

Више јавно тужилаштво у Београду покренуло је истрагу против двојице Крагујевчана Ивана С. (50) и Ђорђа Ђ. (51) због сумње да су неовлашћено ради даље продаје преносили скоро пет килограма опојне дроге хероин.

Према наредби о спровођењу истраге, 14. марта 2024. године Ђорђе Ђ. је возио аутомобил „Голф 5“ у којем се налазила поменута дрога, док се Иван С. налазио на месту сувозача, крећући се из правца Краљево – Крагујевац – Баточина ауто-путем ка Београду, саопштено је из тог тужилаштва.

Након што су се зауставили на паркингу искључења са ауто-пута, Ђорђе Ђ. је изашао из возила, носећи хируршке рукавице на рукама, па је из специјално израђеног отвора у пределу задње таблице која се отвара, извадио 10 пакета у којима се налазио хероин у смеши са кофеином и парацетамолом укупне масе 4.953,88 грама.

Пакете је пребацио у већу пвц кесу коју је убацио у гепек, што је све уочено од стране полицијских службеника.

Дрогу и 1.850 евра, који износ је пронађен код Ивана С. полицијски службеници су уз поврду привремено одузели од осумњичених.

Обојица осумњичених су се на саслушању бранили ћутањем, односно искористили су своје законско право да не износе одбрану.

Након саслушања тужилаштво је предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да осумњиченима одреди притвор да не би у кратком временском периоду поновили кривично дело, обзиром да су обојица вишетруко осуђивани.

ИЗВОР: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *