Покретање посла у пољопривреди за кориснике социјалних програма

Корисници социјалних програма и теже запошљиве особе из Шумадијског округа могу се пријавити за бесплатну обуку за покретање посла у пољопривреди.

Презентација овог пројекта, који реалузује Удружење „Феномена“ из Краљева, одржана је данас у просторијама Центра за социјални рад у Крагујевцу.

Корисници новчаних социјалних давања и теже запошљиве особе имају прилику да, након бесплатне обуке, покрену сопствени посао у пољопривреди.

Обука се организује у оквиру пројекта под називом „Социјална инклузија кроз ДАФФ агробизнис модел“, који реализује Удружење „Феномена“ из Краљева.

Циљ пројекта је оснаживање тешко запошљивих група људи, кроз обуку и мотивацију, за рад у пољопривреди.

Центар за социјални рад у Крагујевцу подржао је овај пројекат као један од начина за побољшање положаја теже запошљивих група људи.

У плану је укључивање најмање 10 корисника социјалних давања који ће након обуке бити у прилици да направе свој бизнис план и конкуришу за средства.

За обуку се могу пријавити корисници социјалних програма, особе нижег образовног нивоа, незапослени дуже од годину дана, припадници ромске и других мањинских заједница, самохране мајке, жене које су претрпеле насиље, као и млади из ових група.

Пријављивање ће трајати до 15. марта.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *