Помоћ из Италије за децу радника Заставе

За сто малишана, децу некадашњих радника Заставе донатори из Италије уручили су поклоне у вредности од милион и 200 хиљада динара.

Традиционалне донације обезбедили су двадесетогодишњи пријатељи и сарадници крагујевачке јединствене синдикалне организације из италијанског града Леко и Асоцијације Застава – Бреша.

Драгоцена помоћ проверених пријатеља се састоји од новчаних стипендија, школског прибора, опреме, играчака.

Деца која су добила поклоне узвратила су симболичним осликаним захвалницама, писмима. Овом приликом представили су и књигу „120 хиљада километара солидарности“ у којој су набројане све хуманитарне активности током две деценије.

Како су се упознали и спријатељили са крагујевчанима током бомбардовања, зашто до данас помажу, како су се развијали пројекти којима су помогли школе, особе и удружења са инвалидитетом.

Хуманисти из Италије кажу да ће књига послужити и наредним генерацијама да наставе њихов рад.

Крагујевчани су угостили две делегације из Италије. Једна је стигла из Бреше, друга из града Леко.

Током боравка у Шумадији за коју кажу да им је већ као боравак кући са колегама из синдикалне организације Застава разговарали су о узвратним посетама и терминима када ће се реализовати.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *