Поништена смена Небојше Арсенијевића са места ректора

Пресудом одељења Управног суда у Крагујевцу поништено је решење Министарства просвете, науке и технолошког развоја, којим је проф. др Небојша Арсенијевић пре две године разрешен дужности ректора Универзитета у Крагујевцу. 

Арсенијевић сматра да је овом пресудом највише добила универзитетска јавност у Србији.

Садашњи ректор крагујевачког Универзитета, проф. др Ненад Филиповић рекао је за Телевизију Крагујевац да још увек није званично добио пресуду Одељења Управног суда.

Решењем Министарства просвете, науке и технолошког развоја, проф. др Небоја Арсенијевић је 4. јуна 2018. године разрешен дужности ректора Универзитета у Крагујевцу.

Арсенијевић је одмах након тога поднео тужбу Управном суду, који је крајем маја ове године донео пресуду којом се поништава поменуто решење Министарства просвете.

У пресуди Управног суда се наводи да је тужилац Небојша Арсенијевић оспорио законитост решења туженог органа, јер у поступку доношења решења није поступљено по правилима поступка и чињенично стање је нетачно утврђено.

Арсенијевић сматра да је овом пресудом највише добила универзитетска јавност у Србији.

Садашњи ректор Универзитета у Крагујевцу, проф. др Ненад Филиповић, који је на ову функцију изабран након

Арсенијевићевог рарешења, каже да још увек није званично добио пресуду Одељења Управног суда у Крагујевцу.

Подсетимо, смени проф. др Небојше Арсенијевића са места ректора Универзитета у Крагујевцу, претходило је писање појединих медија, који су га оптуживали за несавесно обављање функције.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *