Поново ради саветовалиште за труднице у АТД-у

Након двогодишње паузе, у згради АТД-а, поново је почела са радом Школа за труднице.

Будуће маме сада имају прилику да од тима лекара и патронажних сестара сазнају све о трудноћи, порођају и припреме се за негу бебе у периоду након изласка из болнице.

Тим лекара Школе родитељства при Дому здравља Крагујевац обуставио је предавања и вежбе са трудницама на период од две године због пандемије коронавируса.

Због повољније епидемиолошке ситуације труднице су поново у могућности да учествују у програму школе који траје четири недеље.

Два пута недељно труднице могу добити одговоре на сва питања о родитељству и трудноћи, видети у пракси како се правилно обрађује бебин пупак, или као се купа новорођенче.

Сви савети су за будуће маме од великог значаја.

Тим лекара који раде са трудницама из године у годину све је већи.

Чине га гинеколози, нутриционисти, педијатри, психолози, стоматолози и патронажна служба.

Трудница већ од 25. недеље трудноће, уз потврду гинеколога може да почне са вежбама у школи за труднице.

Током последње недеље предавања у школу долазе и тате, који се кроз практичне вежбе упознају са будућим важним задатком- прво купање бебе код куће.

Школа за труднице ради средом и петком од 10 часова. За сада ће се предавања и вежбе одржавати у Превентивном  центру у згради АТД-а, а како се ситуација са короном буде побољшавала, тим школе за труднице ће се вратити и у огранак Дома здравља у Бресници.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.