Порука мира на изложби антиратне карикатуре

Изложба јубиларног 20. међународног Салона антиратне карикатуре “Крагујевац 2019“ свечано је отворена у Музеју „21. октобар“.

Ове године приспело је хиљаду сто седамнаест карикатура, 460 аутора из 63 државе света.

Према оцени жирија, најбоље оцењени радови добили су златну сребрну и бронзану плакету.

Уручена је награда Гран при, а карикатуристе су наградили и представници побратимских градова.

Крагујевац је и овог октобра светска престоница антиратне карикатуре, са идејом да се пошаље порука мира и осуде идеје рата, разарања и насиља.

Покретачи, организатори и партнери Салона антиратне карикатуре, град Крагујевац и шест градова пријатеља као и Међународна асоцијација Градова весника мира и овога пута имагинациојом карикатуре која осуђује рат и слика његову апсурдност и трагику желе да покажу да је бољи свет не само потребан већ и могућ, нагласио је председник и утемељивач Салона, новинар и публициста Миодраг Стоиловић.

Добродошлицу посетиоцима и честитке награђеним карикатуристима, на изложби 20. међународног Салона антиратне карикатуре „Крагујевац 2019“ упутио је Миљан Бјелетић, члан Градског већа за културу.

Међу лауреатима у Крагујевцу су боравили Ли Хијауанг из Народне Републике Кине, добитник златне плакете и Андреа Пекија из Италије овогодишњи добитник бронзане плакете.

Изложени радови аутора 20. међународног Салона антиратне карикатуре „Крагујевац 2019“ биће изложени у Музеју „21. октобар“ наредних двадесетак дана.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *