Посао за 20 најбољих ђака Медицинске школе у Крагујевцу

Министар здравља Златибор Лончар одржао је састнак са директорима средњих медицинских школа у Србији поводом почетка реализације националног програма запошљавања 500 најбољих младих медицинских сестара и техничара матураната ових образовних установа.

Састанку је присуствовало и руководство крагујевачке Медицинске школе, које у наредном периоду припрема документацију за 20 најбољих ђака, који уколико желе, одмах после стицања дипломе могу да се запосле.

На састанку са директорима средњих медицинских школа одређен је редослед корака, односно процедура које треба спровести, како би садашњи матуранти, уколико желе, имали прилику да у истој години заврше школовање и добију посао.

Из крагујевачке Медицинске школе, каже директор Владимир Јакшић има доста кандидата за посао.

У иначе великој конкуренцији, критеријуми за упис у средњу Медицинску школу, из године у годину све су озбиљнији. Најнижи број бодова које је имао један кандидат за упис, био је 88. И то је најбољи показатељ какво је интересовање за образовање у Медицинској школи.

Средње медицинско образовање у Србији је на завидном нивоу. Због тога и не чуди што се људи овог профила занимања у Европи и свету лако запошљавају.

Приоритет  владине кадровске политике у здравству је покушај  да се задрже најбољи лекари и медицинско особље, како се не би изгубио квалитет здравствених услуга у Србији.

Министар здравља Златибор Лончар представио је механизме којима ће Влада покушати да реши приоритетне задатке, а то су: запошљавање најбољих ученика средњих медицинских школа, и повећање плата, најпре здрвственим радницима у Србији, у овој години.

Министарство здравља последње четри године у здравственим установама запослило је више од 12 хиљада радника од којих су седам хиљада медицинске сестре и технички.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *