После најдужег полицијског часа, на снази нове мере

После најдужег полицијског часа од увођења ванредног стања који је трајао 84 сата и када је град био пуст, данас су грађани наставили уобичајене активности у складу са превентивним мерама заштите које су и даље на снази.

Људи су ужурбано ишли на посао, а наша екипа забележила је гужву испред продавница, апотека и пословних банака.

Од данас су поједине мере ублажене.

Забрана кретања траје сат мање и почиње у 18 часова.

После најдужег полицијског часа од увођења ванредног стања и васкршњих празника, Крагујевчани су данас поново кренули у набавку, али и да заврше неодложне обавезе, па је наша екипа затекла грађане у реду испред продавница, апотека, пошти и банкомата.

Новина је да сада скоро све продавнице, пекаре и апотеке раде сат времена дуже, а поште до 16 часова.

У оквиру ублажавања мера у борби против корона вируса, забрана кретања је скраћена, па полицијски час почиње од 18 сати и траје до 5 часова наредног дана.

Старији од 65 година уторком, петком и недељом могу да излазе у шетњу у трајању од пола сата.

Мере забране кретања током најдужег полицијског часа протеклог викенда прекршило је око хиљаду људи у Србији, изјавио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Ове мере су се највише кршиле у Београду, Панчеву и Новом Саду. Без обзира на ове податке, евидентно је да највећи број грађана у потпуности поштује прописане мере.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.