Последње заседање градског паралмента у овој години 30. децембра

Председник Скупштине града Крагујевца Мирослав Петрашиновић је, након консултација са шефовима одборничких група, заказао 30. редовну седницу локалног парлaмента, последњу у овој години.

На дневном реду су предлози одлука о програмима пословања за јавна и јавна комунална предузећа и друге облике правног организовања чији је оснивач град, а одборници ће разматрати и предлоге аката из области просторног и урбанистичког планирања.

Локални парламент изјашњаваће се о предлогу одлуке о манифестацијама, програмима и пројектима у области културе од значаја за град Крагујевац.

Једна од значајнијих тачака која ће се наћи на последњем овогодишњем заседању градског парламента из области просторног и урбанистичког планирања је Предлог одлуке о изменама дела Плана регулације „Нова Колонија-Пивара“ уз улицу Радомира Бате Бугарског, оцењује председник Скупштине града Мирослав Петрашиновић.

Пред одборницима локалног парламента наћи ће се и предлог одлуке о остваривању права на превоз повлашћених категорија грађана на територији Крагујевца, и предлог одлуке о манифестацијама, програмима и пројектима у области културе од значаја за град Крагујевац.

Председник Скупштине града Крагујевца на последњем заседању у 2019. очекује активно учешће опозиције. Опозиција је, како каже, готово редовно присутна на консултацијама, а само једна одборничка група и пар одборника не долазе на заседања градског парламента.

Одборници ће се, између осталог, изјашњавати и о изменама програма пословања Спортског привредног друштва „Женски фудбалски клуб Раднички 1923“ и СПД „Фудбалски клуб Раднички 1923“ за ову годину.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *