Последњи дан најдужег полицијског часа

Забрана кретања и даље је на снази. Полицијски час током ускршњих празника, најдужи је у Србији од увођења ванредног стања и траје 84 сата, све до сутра у 5 часова ујутру. Улице су и данас биле празне, а град пуст.

Припадници крагујевачке Полицијске управе контролишу да ли грађани који су ван својих домова имају дозоволе за кретање.

У Крагујевцу је, од почетка увођења ванредног стања до суботе у 17 часова, 109 грађана прекршило меру забрана кретања за старије од 65 година или полицијски час, речено је Телевизији Крагујевац у крагујевачкој Полицијској управи.

Екипа Радио-телевизије Крагујевац је на градским улицама за време најдужег полицијског часа до сада затекла само припаднике крагујевачке Полицијске управе, понека кола Хитне помоћи и пар путничких аутомобила са дозволом за кретање.

Један од најлеших делова града, Велики парк, који је током празничних дана увек пун, овог Ускрса потпуно је празан јер је на снази полицијски час, а и ван њега, због спречавања ширења коронавируса, забрањен је боравак у свим парковима и на јавним површинама намењеним за рекреацију и спорт.

Само испред појединих кућа, у сопственим двориштима, грађани су одмарали, читали, пили кафу, или на прописаној удаљености разговарали са комшијама.

Највећи део Крагујевчана је одговоран и поштује мере забране кретања, а у време полицијског часа.

Са друге стане, има и оних који, без обзира на околности, морају на посао. Међу њима су запослени у Заводу за хитну медицинску помоћ.

Већи обим посла ових дана бележе угоститељски објекти који припремљену храну достављају на кућну адресу.

Њихова возила и запослени могу да се крећу у време забране кретања, па су се многи Крагујевчани претхоидних дана уздали у сервисе за доставу.

Према подацима Полицијске управе у Крагујевцу, у граду на Лепеници, од почетка увођења ванредног стања, до суботе до 17 часова, 109 грађана прекршило је меру забрана кретања за старије од 65 година или полицијски час.

На територији Шумадијског управног округа, који покрива крагујевачка Полицијска управа, до 18. априла, 158 особа је прекршило меру забрана кретања за старије од 65 година или полицијски час.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *