Потпуна реконструкција Каменог моста након 20 година

Санација Каменог моста почела је 30. септембра и по плановима извођача радова, трајаће до 13. децембра.

Према речима шефа градилишта Златка Кантића, сви радови теку по плану, а уколико дође до погоршања времена, радници неће обуставити рекострукцију, већ ће обављати радове испод конструкције моста.

Због обимних радова, саобраћај, укљуљчујући јавни градски и приградски превоз, преусмерени су на алтернативне путне правце, који су преоптерећени возилима, па се стварају велике гужве, али и нервоза код возача.

Камени мост преко Лепенице постоји још од 1923. године. Реч је о објекту инфраструктуре од посебног значаја који је под заштитом Завода за заштиту споменика културе.

Последње уређење овог моста, рађено је пре више од 20 година и до данас није било никакве реконструкције.

Коловозне плоче које су биле у лошем стању биће замењене, као и комплетне пешачке стазе, испод којих готово да није постојала камена греда која држи читаву стазу, а којом пролазе пешаци.

Овом реконструкцијом, биће обезбеђени трајна стабилност као и функционалност моста, али и сигурност возача и пешака.

Аутобуси јавног градског и приградског превоза путника, на линијама са ознаком: 2, 3, 13, 14, 17, 26, 601 упућују се из улице Лепенички булевар, у улицу Војислава Калановића, затим у улицу Драгослава Срејовића и даље регисторваном трасом.

И редовни саобраћај за путничка возила је измењен, па се сва возила преусмеравају на Косовску улицу, или преко моста ка аутобуској станици. То доводи до великих гужви у саобраћају, али и нервозе возача.

Комплетна реконструкција процењена је на 15,8 милиона динара, док је из Фонда за локал обезбеђено 10 милиона динара. Према плановима, радови на санацији моста трајаће до 13. децебра.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *