Потпуна реконструкција водоводне и канализационе мреже у улици Марка Загорца

Машине ЈКП “Водовод и канализација” раде на реконструкцији водоводне и канализационе мреже у улици Марка Загорца у насељу Станово.

Вредност ове инвестиције је 5 милиона 300 хиљада динара.

Средства је oбезбедила локална самоупрaва.

По завршетку ових послова улица ће бити асфалтирана.

ЈКП “Водовод и канализација” аплицирало је за преко 20 пројеката реконструкција водоводне и канализационе мреже, који ће бити финасирани средствима Канцеларије за јавна улагања у износу од око 2 милиона евра.

Улица Марка Загорца која је дуга око 150 метара је под нагибом и на ову улицу наслања се још неколико околних.

Комплетна реконструкција водоводне и канализационе мреже која је у току омогућиће наставак даљих радова на асфалтирању у наредном периоду.

Становници ове улице у насељу Станово имали су бројне проблеме услед обилних падавина и бујичних вода које су носиле посипани туцаник, цеви су пуцале па су често остајали без воде .

У плану је реконструкција водоводне и канализационе мреже у више од 20 улица, најављују у ЈКП “Водовод и канализација”.

Јавно комунално предузеће “Водовод и канализација“ тренутно обавља бројне послове у уређењу комплетне водоводне и канализационе инфраструктуре у насељу Денино брдо, на месту где се граде стамбени објекти за припаднике снага безбедности, војске и полиције као и на инфраструктури Палате правде.

Осим тога екипе ЈКП “Водовод и канализација” у наредном периоду обавиће бројне радове на уређењу дренажне мреже у Индустријској зони.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Потпуна реконструкција водоводне и канализационе мреже у улици Марка Загорца”

 1. Поштовани,

  “Комунални сервис” је добра емисија.
  Грађани преко овог сервиса могу да сазнају планове за уређење града.

  У вези с тим, питао бих: да ли се планира и у ком периоду се може очекивати инсталација водоводне и канализационе мреже у улици Мијушка Јовановића у Шумарицама?
  У тој улици има доста усељених објеката.
  Крсто Милошевић 065 901 0 311

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *