Потврђен први случај корона вируса у Србији

Потврђен је први случај коронавируса у Србији, а заражени мушкарац из Суботице стар 43 године се добро осећа, саопштио је министар здравља Златибор Лончар.

“Обећали смо да ћемо бити крајње транспарентни и да ћемо практично у нултном времену обавештавати јавност.

Десила се ствар коју смо очекивали, што је било релано и питање сата када ће се дестити, а то је да имамо први позитиван случај корона вируса”, рекао је Лончар.

Каже да је заражени мушкарац у више наврата боравио у Будимпешти, где му живи сестра, која која је имала респираторне тегобе и темепратуру и све знаке који су слични корона вирусу.

Када се он вратио у Србију осетио је тегобе и био је одговоран и самоизоловао се и послао децу на село, тако да је остао само супругом која му је доносила храну.

Затим је подвргнут анализама и пре сат времена су стигли резултати теста и он је већ у изолацији у болници у Суботици, казао је Лончар.

Министар здравља каже да су службе већ узеле налазе свих особа које су са њим биле у контакту и току дана се очекују резултати тих анализа.
“Његова супруга и деца се добро осећају и нико нема озбиљније здравствене тегобе”, рекао је Лончар.

Министар је истакао да је максимално урађено све што је било потребно и захвалио свим службама на добро обављеном послу, додајући да надлежни, као што су и обећали, о свему обавештавају јавност.

“Нема никаквог разлога за панику”, подвукао је Лончар.

Министар је навео да ће све донете мере наставити да се спроводе, и апеловао на грађане да их се придржавају, а посебно мушкарце старије од 75 година, који имају неке хроничне тегобе, да мање одлазе у затворене простроје, са више људи, у јавни превоз…

“Србија је апсолутно спремна, све што струка налаже, ми ћемо одрадити и нема разлога за панику”, поновио је Лончар.

Додао је да надлежни раде и обезбедиће да све што је потребно за лечење оболелих, буде доступно и нашим пацијентима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *