Позитивна пракса Данске за побољшање запошљивости младих

На дебати под називом „Нове могућности за достојанствен рад младих“, представљена је студија о стању и перспективама политике запошљивости у Републици Србији.

На скупу је било речи о свим аспектима даљег развоја социјалног дијалога на локалном нивоу, а као пример добре праксе представљена је Краљевина Данска.

Учесници дебате били су представници Уније послодаваца Србије, Савеза самосталних синдиката Србије, Уједињеног гранског синдиката Независност као и локалне самоуправе.

Дискусија је била посвећена актуелном статусу и положају младих, активним мерама запошљавања, укључености младих на тржиште рада, иновативним приступима у решавању проблема запошљавања младих.

Посебно је акцентована тема: „Нове могућности за достојанствен рад младих“, а представљена је позитивна пракса из Данске.

Синдикати и послодавци у Србији препознају младе људе као носиоце будућих економских и социјалних иницијатива и сматрају да је у интересу друштва да се пронађе решење које ће обезбедити да сви млади у Србији имају једнака права на квалитетно образовање.

У октобру 2017. године, потписан је Споразум социјалних партнера који има за циљ јачање сарадње и социјалног дијалога у Србији.

Велика подршка добијена је од ЦИСУ фонда, у оквиру програма Министарства спољних послова Краљевине Данске.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *