Позив волонтерима у Крагујевцу

Бесплатним позивом кол центра 0800/112 113 или позивом на број Црвеног крста 034/331 737 грађани старији од 65 година могу да оставе списак потребних животних намирница и основних средстава за хигијену.

Број позива из дана у дан је све већи, кажу у Црвеном крсту, али волонтери су добро организовани и одговарају на потребе старијих суграђана.
Црвени крст за доставу намирница истог дана позиве прима до 11 сати а затим волонтери одлазе у набавку у одређене трговинске радње и до 16 сати достављају намирнице на адресе.

Иначе, Црвени крст позиве прима до 16 сати док је Кол центар отворен читавог дана.

Сви волонтери имају своју картицу са ознаком Црвеног крста, потписом и печатом Градске организације, како не би дошло до било каквих злоупотреба.

Приликом доставе намирница стриктно се придржавају прописаних мера заштите, опремљени су заштитиним маскама и рукавицама.

Уз појединачни фискални рачун волонтери предају намирнице са списка а пензионери њима новац у износу фискалног рачуна.

Од почетка увођења ванредног стања Градска организација Црвеног крста у сарадњи са локалном самоуправом почела је да ради доставу намирница суграђанима старијим од 65 година.

Све је већи број позива али волонтери су добро организовани и одговарају на потребе старијих суграђана, мада би пријава нових младих људи била добродошла.

Млади, хумани људи који су спремни да помогну могу да се пријављују још увек јер је свака помоћ добродошла, поручују из Црвеног крста.

Процедура за пријављивање нових волонтера је да дођу лично, најбоље у јутарњим сатима, или позову на број Црвеног крста, оставе податке и сачекају позив Градске организације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *