Предлози за Ђурђевданску награду до 1. марта

Град Крагујевац упутио је јавни позив свим физичким и правним лицима да предложе кандидате за Ђурђевданску награду. 

Јавни позив траје од 1. фебруара до 1 марта.

Одборници Скупштине града о кандидатима за највеће признање града изјасниће се до 5. априла како би на свечаној Ђурђевданској седници било и уручено престижно признање.

Из године у годину све је већи број квалитетних кандидата и све је оштрија конкуренција за Ђурђевданску награду, што значи да је друштвена активност у Крагујевцу у свим областима све израженија, оценио је председник Скуптшине града Крагујевца Мирослав Петрашиновић.

У складу са Статутом града Крагујевца  и скупштинском Одлуком о додели признања града и ове године је упућен јавни позив свим физичким и правним лицима да  физичка и правна лица која имају седиште или боравиште на територији града Крагујевца предложе као кандидате који ће понети ласкаво признање града Крагујевца.

Јавни позив је објављен у јавном гласилу које се дистрибуира на територији града Крагујевца и једном које се дистрибуира на територији целе наше земље

Оно што је била некад тенденција претходних година је да је број кандидата које предлажу грађани и правна лица био велики, прошле године било 23 предложених кандидата.

За 2017. годину чак 31.

Велики број квалитетних предлога је достављен тако да и комисија која је одлучивала о добитиницима имала је озбиљан посао да изабере најбоље који треба да добију Ђурђевданску награду.

Овогодишње награде, традиционално биће уручене на свечаној Ђурђевданској седници 6.маја.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *