Председник Синдиката оружара добио отказ

Председник Синдикалне организације Застава оружје, Драган Илић који је последњих месеци указивао на притиске које трпи од чланова Надзорног одбора, добио је отказ јер је пропустио да се “чекира” приликом изласка из фабрике.

Како стоји у саопштењу Савеза самосталних синдиката Крагујевца, директор фабрике јуче је донео одлуку о отказу уговора о раду председнику Синдикалне организације Застава оружје.

Синдикат оцењује да гест директора, за који се разуме да није само његов, представља до сада незабележен удар на синдикалне и грађанске слободе.

Синдикат фабрике, потпомогнут другим синдикатима, предузеће хитне мере које ће бити “реципрочне нанетој штети синдикатима”, наводи се, између осталог у саопштењу.

Директор крагујевачке „наменске“ данас није био доступан за коментар.

One thought on “Председник Синдиката оружара добио отказ”

  1. Svaka vlast je bes skrupula, ali ova se ima cime ponositi. Ako zelite danas da se oslobodite od nepozeljnog radnika, kolege, saradnika…terapija je sto vise podmetati i zla praviti.
    Dragan ilic je odavno na meti ove vlasti zbog njegove borbe za fabriku i ljude u njoj. On je veliki patriota i posten covek koji nema vile i besne automobile kao njegovi pretpostavljeni.
    Slusala sam govor jednog mobilnog naprednjaka u KG, pred radnicima…koji im je pretio da vode racuna o sebi i svojoj deci, a sa onim (misleci na Ilica) cemo lako…na sta je bio izvizdan od publike. To mu nije smetalo da stalno ponavlja kao ce sa “onim” lako. Takvo nevaspitanje i nepostovanje prema licnosti.
    Komunikacija je jedno od osnovnih sredstava vladanja. I sa protivnikom se moraju birati reci. Politika i jeste vestina govora, a ne pretnji i podmetanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *