Представљен нови број часописа „Шумадијски анали”

Након довгодишње паузе, Историјски архив Шумадије представио је девети број часописа “Шумадијски анали”.

У овом броју налази се осамнаест радова који су базирани на српској, шумадијској и светској историји.

Аутори су у овом броју посебну пажњу посветили обележавању значајног јубилеја – два века од проглашења Крагујевца за престоницу модерне Србије и 140 година од Берлинског конгреса.

Часопис “Шумадијски анали” постоји од 2004. године, а објављује га Историјски архив Шумадије.

Садржи радове аутора из целе Србије, који су квалитетни и засновани на научним основама. Након две године паузе, изашао је девети број часописа “Шумадијски анали”, у коме се налази укупно 18 радова.

Аутори су желели да прикажу приче и догађаје различитих народа и земаља, при чему је посебан акценат стављен на богату прошлост Крагујевца и Шумадије.

Сарадници часописа за историографију, архивистику и хуманистичке науке “Шумадијски анали” у наредном периоду планирају да анимирају јавност, како би што већи број аутора представио своје научне радове.

С обзиром на то, да се публикација часописа финансира из средстава Историјског архива, наредни број планиран је за 2019. годину.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *