Представљена фондација „Заједно за младе – проф. др Даница Грујичић“

Наш истакнути неурохирирг, докторка Даница Грујучић, одржала је предавање на Факултету медицинских наука у Крагујевцу.

Она је говорила о оснивању фондације која носи њено име и чији је циљ да се мотивишу млади и талентовани људи да се образују и остану да раде у Србији.

Циљ фондације „Заједно за младе – проф. др Даница Грујичић“ је да се младим научницима, уметницима, спортистима и осталој талентованој деци из других области пружи подршка да се образују, остану да раде у својој земљи и постану најбољи у својим професијама.

Трибини су присуствовали и крагујевачки гимназијалци чији је одлазак на такмичење у Хјустон био доведен у питање због недостатка новца, као прави пример онога за шта се залаже ова фондација.

Новац ће се прикупљати донацијама појединаца, фирми и СМС порукама.

На сајту фондације биће објављене слике деце за коју се новац прикупља тако да ће јавност знати где су средства отишла.

Докторка Даница Грујичић говорила је и о реформи образовања, нашем здравственом систему, плановима и новинама у области неурохиругије.

Трибина је била интерактивна, па су студенти били у прилици да поставe питањe о свему што их интересује.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *