Представљена књига “Другови” Зорана Ранитовића

У Свечаној Сали Друге крагујевачке гимназије одржана је промоција књиге за младе “Другови” аутора Зорана Ранитовића.

Учитељ који углавном пише за децу након три романа и једне збирке песама објављује нову причу о два друга и догађајима из њиховог детињства, уз описе њихових породица из различитих друштвених слојева и предложена је за Ђурђевданску награду из области уметности.

Дугогодишњи учитељ, Зоран Ранитовић извео је многе генерације, у младости се бавио глумом, а дугогодишњи рад са децом био му је инспирација за писање три романа и збирке песама за децу под називом “Кликер”.

Поред песама и романа које веродостојно преносе дечије жеље, осећања и прва заљубљивања, Зоран је писао о мајци из очију детета.

Та песма је била део садржаја Антологије стихова о мајци међу делима најпознатијих српских песника.

Његове књиге деца радо читају јер у њима препознају своје авнтуре и несташлуке, али и одрасли који се радо сећају безбрижног детињства.

Најновија књига “Другови” на маштовит и аутентичан начин преноси пустоловине и авантуре два најбоља друга који у детињству пролазе кроз разна искушења.

Пре свега учи о хуманости и пријатељству што је посебно важно за будуће генерације.

Промоцију су наступом употпунили и ђаци Основне школе “21. октобар” који су кроз песму и одломке из књиге на интересантан начин описали породицу једног од јунака овог романа.

Посетиоцима су се представили и рецезенти који су будућим читаоцима пренели своје мишљење о овом делу.

Поштоваоци рада и дела Зорана Ранитовића имали су прилике и да се насмеју најновијим афоризмима из пера Радета Ђерговића једног од наших најпознатијих афористичара.

Дирљив роман за децу и младе, али и старије који ће се кроз пажљиво писане редове сетити својих другова из детињства.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *