Представници радника Фијата обишли „Заставу Терво“

Представници запослених у Фијату посетили су компанију „Застава Терво“ у Крагујевцу, једну од фабрика у којој би требало да буде запослен део радника Фијата.

Представници запослених у Фијату посетили су фабрику „Застава теренска возила Терво“ која производи теренска и борбена возила у Крагујевцу, како би се информисали о условима рада у овом предузећу и утиске пренели својим колегама.

Кажу да у овом тренутку не знају број радника који је потребан фабрици Застава ТЕРВО, али да је реч углавном о занимањима машинске струке.

И Ђорђе Милојевић, један од представника радника Фијата, сматра да услови у „Застава Терво“ нису задовољвајући, али се нада да ће држава да уложи средства како би се производне хале реновирале, али и отвориле нове.

Представници запослених у Фијату ће наредних дана обићи још неке фабрике за које им држава да гаранције за запошљавање радника.

Поред „Заставе Терво“ у Крагујевцу, планирано је да се део радника Фијата запосли и у „Борбени сложени системи Морава“ у Великој Плани, која такође производи возила и делове за војну индустрију, попут хаубица НОРА и борбеног возила Лазар.

Приредио новинар РТК Дарко Милошевић.

Коришћен материјал Танјуга.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *