Предузетнички хаб у Крагујевцу

У Регионалној привредној комори Шумадијског и Поморавског управног округа отворен је Предузетнички хаб Привредне коморе Србије, са циљем подстицања развоја предузетништва, промовисања предузетничког духа и јачања свести код младих људи о могућностима и шансама које нуди предузетништво.

У наредном периоду очекује се и оснивање Општег удружења предузетника града Крагујевца.

Да је Крагујевац право место за Предузетнички хаб потврђују и подаци да на подручју Шумадијског и Поморавског управног округа послује више од 16.500 предузетничких радњи и живи велики број младих, образованих људи – потенцијалних предузетника.

Предузетница и власница туристичке агенције Атос Биљана Планић каже да ће сада све информације неопходне за пословање имати у право време, на једном месту.

Предузетнички хаб помагаће развој омладинског, женског и социјалног предузетништва.

Сарађиваће са инвеститорима и компанијама које премештају пословне активности у регион централне Србије.

Оснивањем предузетничког хаба у Крагујевцу Привредна комора Србије уводи нови пословни модел повећања конкурентности привреде и подстицања регионалног развоја.

Директор Регионалне привредне коморе Шумадијског и Поморавског управног округа, Предраг Лучић подсетио је да регион остварује значајан прилив страних директних инвестиција и спољнотрговински суфицит и нагласио да ће посебну додату вредност чинити повезаност хаба са пулом иноватинвих компанија, које ће стартаповима и предузетницима омогућити бржи наступ на тржишту, посебно у делу истраживања и развоја.

Након отварања хаба, за предузетнике региона одржана је радионица под називом “Улога и значај предузетничког хаба за унапређење рада и развоја активних предузетника и подршка и подстицај за оснивање нових привредних субјеката”.

Како је најављено, у наредном периоду очекује се и оснивање Општег удружења предузетника града Крагујевца.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *