Прекинут штрајк глађу у Водоводу

После састанка градоначелника Крагујевца Радомира Николића са пословодством и представницима синдиката Јавно комуналног предузећа „Водовод и канализација“ 12-оро радника предузећа прекинуло је штрајк глађу.

Услов за прекид штрајка био је потписивање Посебног колективног уговора и повећање зарада.

Учесници састанка су се сложили да запослени примају најниже зараде у комуналном сектору града Крагујевца и да је распон зарада од најнижих и највиших мали, што доводи до лоше радне атмосфере и што ставља раднике у неравноправни положај.

Према речима председника штрајкачког одбора Бранка Петрашиновића, разговарало се и о могућностима за финансијску помоћ запосленима а биће формиране и радне групе које ће наставити преговоре са представницима локалне самоуправе.

Постигнут је договор да се одмах приступи изради Посебног колективног уговора са послодавцем што је био један од захтева радника, а крајњи рок за његово потписивање је 25. август.

Неопходно је планирати одложену примену колективног уговора од дана стицања законских услова, осим за оне одредбе које могу бити примењене од дана потписивања.

На састанку је речено да се потписивањем посебног колективног уговора стварају услови за повећање зарада, после укидања Закона о привременом уређењу основице, које је најављено за децембар.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Прекинут штрајк глађу у Водоводу”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *