Премијерка Брнабић присуствовала презентацији мастер програма 4.0

Приликом посете Крагујевцу председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, посетила је Факултет инжењерских наука у коме ради Центар за биоинжењеринг.

Премијерку су дочекали министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и декан факултета проф. др Добрица Миловановић.

Они су председницу Владе упознали са активностима центра, oднедавно препознатљивог по изради визира током борбе против коронавируса.

Председница Владе је у ректорату присуствовала презентацији мастер програма 4.0 и разговарала са професорима и студентима.

Посета факултету инжењерских наука и Центру за биоинжењериг била је прилика да запослени ове високошколске установе упознају председницу Владе Републике Србије са радом центра, који је формиран на основу запажених резултата на међународним и домаћим пројкетима из области биоинжењеринга.

Сарадници Центра су активно учествовали у време пандемије Ковида-19 на изради преко 10 хиљада визира за медицинске раднике.

На овом месту почело је развијање респиратора направљеног 3Д штампачима и ласерима.

Председница Владе Ана Брнабић обишла је и ректорат Универзитета у Крагујевцу и том прилиоком оценила да ће Крагујевац бити место у коме ће се радити на развоју технологија.

Посета председнице Владе Републике Србије, Ане Брнабић Универзитету у Крагујевцу, указује да држава препознаје значај образовања студената факултета крагујевачког Универзитета који је препознатљив у Европи и свету.

Универзитет у Крагујевцу је добро повезан са привредом, што сведочи одличним резултатима у привреди, истакао је рекрор Универзитета Ненад Филиповић.

Он је рекао да ће осим мастер програма 4. 0 крагујевачки Универзитет учествовати на конукурсу Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а који се односи на креативну индустрију.

Универзитет је заинтетересован и за мастер програм вештачке интелигенције.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шаршевић, рекао је да министраство развија Стратегију образовања до 2030 године.

Универзитет у Крагујевцу представља једну од најбољих високошколских установа не само у земљи, већ и региону а добру позицију има и на светској и европској универзитетској мапи.

Због тога ће министарство радити убудуће на изградњи нове инфраструктуре.

Најзначајнија инвестиција биће изградња зграде ФИЛУМА .

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић посетила је Регионалну привредну комору Шумадијског и Поморавског округа и са председником Привредне коморе Србије Марком Чадежом и привредницима разговарала о мерама које ће Влада Србије спроводити у развоју иновативне привреде.

оравског округа и са председником Привредне коморе Србије Марком Чадежом и привредницима разговарала о мерама које ће влада Србије спроводити у развоју иновативне привреде.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *