“Причајмо о здрављу” на Међународни дан Црвеног крста

Данас се у свету обележава међународни дан Црвеног крста који је и увод у традиционалну „Недељу црвеног крста“.

У низу манифестација које се организују до 14. маја Крагујевачки Црвени крст под покровитељством града Крагујевца доделио је награде и признања најуспешнијим ученицима конкурса “Причајмо о здрављу”.

Награђено је шест ученика, аутора најбољих литерарних и ликовних радова.

Градска организација Црвеног крста најавила је бројне активности поводом предстојеће Недеље Црвеног крста.

На конкурс “Причајмо о здрављу” који је расписао Црвени крст пријавило се 163 ученика.

Током године у ову хуманитарну организацију пристигло је око 800 њихових радова.

Неки су осликавали здрав начин живота, физичке активности, промовисали здраву исхрану и боравак у природи а основци и средњошколци који воле да пишу приложили су песме и приче о здрављу.

“Здравље је све” , “Здравље је најлепше одело које носимо” , “Сваки човек је творац свог здравља али и болести” , “Наше здравље је у нашим рукама” , само су неки од наслова бројних литерарних радова.

Међународни дан Црвеног крста установљен је на рођендан Анри Динана, оснивача ове хуманитарне организације.

У Крагујевцу Црвени крст континуирано ради пуне 142 године. Данас има 15 хиљада чланова и више од хиљаду и по активиста.

Град Крагујевац снажно подржава активности које спроводи Градска организација Црвеног крста са мисијом очувања здравља али и спровођењу хуманитарних вредности и бриге о сиромашним и болесним људима.

Награде за ликовна и литерарна остварења на конкурсу “Причајмо о здрављу” уручене су најбољим ауторима радова који су добили таблете, симболичне поклоне и захвалнице.

Међу награђеним ученицима награда је додељена и професорки ликовне уметности Вери Милановић из Туристичко угоститељске школе “Тоза Драговић” која је годинама мотивисала своје ученике да учествују на конкурсу.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *