Прихватилиште за бескућнике примило првог корисника

Хуманитарна организација Српске православне цркве “Човекољубље” благословом епископа шумадијског господина Јована адаптирала је простор у улици Кнеза Михајла у коме је почело са радом Прихватилиште за бескућнике.

На тој локацији је заправо кућа коју је некадашња власница завештала Српској православној цркви.

Поводом Светског дана здравља чланица Кризног штаба Гордана Дамњановић посетила је овај објекат и истакла да је град Крагујевац пружио снажну подршку приватном пружаоцу услуга који је у фази лиценцирања.

Крагујевчанка Слободанка Докић је недавно остала без куће коју је изгубила у пожару, а посредством Центра за социјални рад и Управе за ванредне ситуације, старица је смештена у Прихватилиште за бескућнике.

У тренутку смештаја била је нарушеног здравственог стања које је тренутно знатно боље захваљујући запосленима Дома здравља.

На простору од 120 квадратних метара у неколико засебних соба смештено је десет кревета за бескућнике.

У функцији су и опремљени тоалети, а једна од соба намењена је особама са инвалидитетом.

У Прихватилишту су ангажовани: дефектолог, три неговатеља, медицинске сестре Предшколске установе “Нада Наумовић” које током ванредног стања брину о корисницима.

Тренутна епидемиолошка ситуација условила је хитну потребу за радом Прихватилишта за бескућнике.

Град Крагујевац, је у сарадњи са хуманитарном фондацијом Српске православне цркве “Човекољубље” почео са прихватом људи који немају свој дом и подршку породице.

Како би у време трајања ванредног стања Прихватилиште за бескућнике почело да прима прве кориснике град Крагујевац је у сарадњи са Заводом за хитну медицинску помоћ, Градском организацијом Црвеног крста, Домом здравља, Управом за ванредне ситуације, Центром за социјални рад “Солидарност” у веома кратком временском року учинио велики напор да се ојачају капацитети приватног пружаоца услуга који је у процесу лиценцирања.

Дом ученика средњих школа Крагујевац обезбедио је постељину и душеке а Удружење ,,Банка хране,, побринуло се да корисници свакодневно добијају оброке. Сваки вид донације је добродошао па Прихватилиште за бескућнике апелује да се грађани који желе да помогну јаве на број телефона 064 645 99 08.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *