Пријем за уметнички ансамбл „Мали лабуд“ из Кине

У Књажевско српском театру одржан је наступ уметничке трупе „Мали лабуд“ из кинеског града Шансија.

Ова плесна трупа је саставни део Дечије палате општине Лианху, познате широм света као ваншколска Установа са 10 хиљада полазника.

Оргнизују више од 600 курсева посвећених плесним, музичким, ликовним уметностима, калиграфији, роботици, шаху и стоном тенису.

У згради града данас је приређен пријем за децу из Народне Републике Кине.

Плесна гупа „Мали лабуд“ гостовала је у 33 земље света а доласком у Крагујевц уметничке трупе из области Шанси чији је главни град Сијан развија се побратимска сарадња Шумадинаца и Кинеза.

У Књажевско српском театру гости из Кине представили су Крагујевчанима замимљиву представу са богатим костимима и уз традиционалну музику ове области.

Девојчице из области Шанси, Народне Републике Кине биле су одевене у јарко црвене хаљине са зеленим детаљима а насмејане и ведре оставиле су најупечатљивију слику на пријему.

У Крагујевац је дошло двадесет шест девојчица, неколико дечака као и њихови професори како би Крагујевчанима представили десетак плесних тачака у Књажевско српском театру.

Плес са кинеским ратницима, душа кинеског кунг фуа, игра посвећена борилачким вештинама, као и игра која представља део опере провинције Шанси само су део њиховог богатог репертоара.

Госте из Кине примили су: члан Градског већа за културу Миљан Бјлелетић и помоћник градоначелника за унапређење положаја младих Стефан Никезић, који су овом приликом истакли да град Крагујевац има добру сарадњу са Народном Републиком Кином.

Традиционално пртијатељство са далеком земљом које Србија гаји одразиће се на побољшање сарадње у локалним срединама.

Град Крагујевац је на листу побратимских градова додао и град Сијан, који се налази у области Шанси у којој живи тридесет милиона људи.

Делегација која је недавно посетила Кину, најавила је доазак градоначелника Сијана у Крагујевац до краја године.

У плану је реализација бројних програма и пројеката у области привреде, културе, образовања. Мали кинески уметници сутра путују у Београд.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *