Прикупљено 150 јединица крви у акцији ЕД Крагујевац

Поводом дана оснивања електродистрибуције у Крагујевцу, Синдикална организација ЕД Крагујевац, организовла је традиционалну акцију добровољнлог давања крви. Прикупљено је око 150 јединица драгоцене течности.

Једна од највећих акција добровољног давања крви у Крагујевцу је акција коју организују запослени у крагујевачкој дистрибуцији.

Два пута годишње дају крв у организацији синдиката предузећа, показујући хуманост и бригу о локалној заједници. Свака прикупљена кап је драгоцена.

Вођа актива добровољних давалаца крви подсећа да су током претходних година развили добру сарадњу са Службом за трансфузијом крви Клиничког центра Крагујевац, уз чију се помоћ ова акција планира и спроводи сваке године.

Друштвено-одговорно пословање, одувек је било заштитни знак овог предузећа, па тако и хуманитарне акције имају за циљ да помогну локалној заједници у обезбеђивању залиха крви за здравствено најугроженије грађане.

Планирана је још једна велика акција добровољног давања крви која ће бити организована у свечаном салону Скупштине града, 15. октобра од 8 до 12 часова.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *