Привредна комора наставља са посетама предузећима

Академија струковних студија Шумадија која има одељак у Крагујевцу у сарадњи са Привредном комором Србије – Регионалном привредном комором Крагујевац организовала је бесплатну консултантску подршку сектору малих и средњих предузећа током трајања ванредног стања.

Пандемија коронавиурса условила је застој у раду многих предузећа широм Србије која су претрпела матерјалну штету.

Повезивање високошколских установа са привредним друштвима има велики значај, истичу у Регионалној привредној комори Крагујевац.

У наредном периоду Академија струковних студија Шумадија развијаће сарадњу са привредним друштвима.

Програм консултантске подршке Академије струковних студија Шумадија подразумева више од тринаест тачака.

Израда пројеката у циљу добијања средстава за унапређење производње, унапређење енергетске ефикасности у индустрији, транзиција стандарда најновије верзије, откривање губитака и оптимизација производних процеса само су неке од њих, наводе у Академији струковних студија Шумадија.

У Привреној комори Србије – Регионалној привредној комори Крагујевац наводе да се цела држава суочава са великом кризом која је настала у последњих месец дана.

Највеће последице претрпела су мала и средња предузећа.

Једно од крагујевачких предузећа које су посетили представници Академије струковних студија Шумадија је Униор компонетс.

Бави се производњом специјалних резних алата.

Извози своје производе у преко двадесет земаља Европе.

Током трајања ванредног стања производња није прекинута а 163 радника остало је на својим радним местима.

Ипак, предузеће се суочава са великим губитцима, јер су границе затворене па нема испоруке.

Униор компонетс организовао је процес производње у три производна програма.

Запослени током ванредног стања раде у две смене а ако би се смањио ризик од ширења заразе Ковидом 19 око 50 одсто запослених посао обавља од својих кућа.

Следећи мере које је прописала Влада Републике Србије током трајања ванредног стања сви запослени примењују дезинфекциону заштиту и носе потребну опрему током процеса рада.

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *