Продужен рок за упис деце у вртиће

Увођењем ванредног стања због ширења Корона вируса привремено су обуставиле рад све школске и предшколске установе у Србији.

Како би деца и даље могла да прате предвиђени програм, предшколске установе чији је оснивач град Крагујевац организовале су е-вртић, онлајн наставу за малишане.

Преко Фејсбук странице и сајта установа, деца и родитељи имају сву потребну подршку наставника и педагога.

Након повољне епидемиолошке ситуације најављено је и попуштање неких од мера које су уведене у циљу спречавања ширења Ковида 19, а једна од њих је и отварање вртића.

Према речима Гордане Марковић заменика начелника Градске управе за друштвене делатности, обе предшколске установе чији је оснивач град Крагујевац спремне су за почетак рада.

Након детаљне дезинфекције просторија и постављања дезинфекционих баријера биће појачане мере хигијене и сваком детету ће пре уласка у обданиште бити измерена телесна температура.

Одлука о отварању вртића биће донета у складу са препорукама стручњака Кризног штаба града Крагујевца.

Са друге стане, непосредно пре увођења ванредног стања раписан је конкурс за пријем деце у обданишта чији је оснивач град, па су се родитељи највише интересовали на који начин ће сада моћи да пријаве дете.

Предшколске установе чији је оснивач град Крагујевац, након увођења ванредног стања одмах су реаговале и омогућиле деци праћење наставе онлајн.

Уз нешто измењен план рада због новонастале ситуације, све групе, од јаслених до предшколских, имају могућност да кроз Вибер групе или Фејбук стране ових установа гледају материјал који свакодневно постављају васпитачи и педагози.

Родитељи који немају приступ интернету могу преко телефона да комуницирају са васпитачима и добију све информације о програму рада.

Целокупан онлајн програм осмишљен је са циљем да деца и у време изолације код својих кућа своје време проведу што квалитетније, тврде у Градској управи за друштвене делатности.

Извештава новинар РТК Иван Ганић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *