Проф. др Суреш Тијаги почасни доктор Универзитета у Крагујевцу

Професор Универзитета у америчкој држави Кентаки, пореклом из Индије, др Суреш Тијаги промовисан је у почасног доктора Универзитета у Крагујевцу.

Проректор за научноистраживачки рад Универзитета проф. др Мирослава Петровић Торгашев, у свечаној сали Ректората Универзитета представила је 24. по реду почасног професора крагујевачког Универзитета.

У духу европске традиције, Универзитет у Крагујевцу додељује звање почасног доктора науке истакнутим личностима које су постигле врхунске резултате у области науке и високог образовања и уједно допринеле подизању угледа крагујевачке академске заједнице у свету.

То је највиша част која се може указати припаднику стране научне и високошколске институције.

Свечана промоција почасног доктора науке Универзитета у Крагујевцу проф. др Суреш Тијаги, једног од водећих истраживача у области кардиоваскуларних наука у свету, одржана је данас у свечаној сали Ректората Универзитет у Крагујевцу.

Универзитет у Крагујевцу успоставио је високе стандарде приликом доделе почасног доктората.

Досадашњи лауреати остварили су врхунска достигнућа на светском нивоу.

Проф. др Суреш Тијаги, дао је свој велики допринос развоју физиологије на Медицинском факулету у Крагујевцу.

Прошле године изабран је за визитинг професора Медицинског факултета, где је донирајући ултразвук и респиратор за експерименталне животиње унапредио технологију рада на овом факултету.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *