Производи на крагујевачким пијацама безбедни за употребу

Лако кварљиве намирнице попут млечних производа, јаја, меса и месних прерађевина које се продају на крагујевачким пијацама су безбедне за исхрану, поручују продавци.

Напомињу да се сви придржавају правила која прописује Закон о безбедности хране, који подразумева да се ова врста намирница чува у расхладним витринама на одређеној температури.

Резултати последње контроле на крагујевачким пијацама показују да су узорковане намирнице потпуно безбедне уза исхрану.

У витринама продаваца на крагујевачким пијацама, више врста млечних производа: сир, кајмак, јаја, месо.

Многи продавци кажу да током лета излажу мање врста млечних производа у односу на зимски период, али и мање количине.

Током летњих месеци, када су температуре високе, ове намирнице продавци са посебном пажњом доносе и чувају, јер лако могу да се покваре.

Крагујевчани на пијаци купују не само млечне производе, већ и јаја и месо.

Кажу да својим продавцима верују, јер производе чувају у расхласдним витринама.

Продавци поручују да купци могу бити безбрижни, јер током лета појачано контролишу рад расхладних витрина и то сваког јутра на свакој пијаци.

Проверава се како температура, тако и хигијена.

Институт за јавно здравље у Крагујевцу ради анализе намирница и продавцима за чије се производе утврди да нису безбедни се забрањује даља продаја, све док не донесу исправне намирнице.

У Јавном комуналном предузећу Шумадија Крагујевац у чијем саставу раде све крагујевачке пијаце апелују на грађане да се придржавају свих прописаних мера заштите, ради спречавања ширења инфекције Ковид 19.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.