Промене на челу Општине Кнић

Председник Општине Кнић Зоран Ђоровић поднео је оставку, а како Телевизија Крагујевац незванично сазнаје кандидат за то место је Мирослав Николић, шеф Одборничке групе Српске напредне странке и бивши председник Скупштине општине Кнић.

Оставку на функцију коју је обављао од 2016. године Ђоровић је поднео из личних разлога, а по аутоматизму, са њим одлазе и председници Општинског већа.

Ново руководство Општине Кнић биће изабрано на скупштинској седници у петак, 3. августа.

Тим председника општине чини деветоро чланова, председника Општинског већа за различите области – здравство, комуналне делатности, спорт, образовање, пољопривреду, привреду, заштиту животне средине и општинску управу.

Одборничку већину чини коалиција Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије која у скупштини има 22, од укупно 33 одборника.

Остатак чини по троје одборника из редова Либерално демократске партије и Народне странке Вука Јеремића и самостални одборници.

Општина Кнић има око 16 хиљада становника, а у њеном саставу је 36 сеоских месних заједница.

One thought on “Промене на челу Општине Кнић”

  1. Zaista sam zatečen vešću. Nije mi jasno zašto se povukao jedan izuzetno pametan i sposoban čovek, zahvaljujući kome je jedna mala seoska opština, preko noći postala uzor mnogima u okruženju a i šire.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *