Промоција књиге „Име и број“

У склопу октобарских свечаности, у Музеју 21. октобар организована је промоција књиге „Име и број“, аутора Станише Бркића.

Књига говори о Крагујевачкој трагедији и разбијању мита о 7 хиљада жртава великог злочина припадника немачке војске почињеног 21. октобра 1941.године над становништвом Крагујевца и околине.

Аутор књиге Станиша Бркић био је познат крагујевачки историчар и музејски саветник.

Његово животно дело када је реч о историографији, јесте књига „Име и број“, која говори о Крагујевачкој трагедији, великом злочину немачке војске почињеном 21.октобра 1941.године.

Ова књига је разбила мит о 7 хиљада жртава у крагујевцу октобра 1941, јер је Бркићу било важније име од броја. Истицао је, да после пописа страдалника број жртава дође сам по себи.

Тешко је рећи да ли је Станиша Бркић био свестан да је расправом о историјском контексту и списковима страдалих поставио темеље научно -истраживачком процесу који је најпоузданији начин за разјашњење ратних злочина, чуло се на промоцији реиздања.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.