Промоција романа „Максимум“ Виде Огњеновић

Промоција романа „Максимум“, књижевнице и редитељке Виде Огњеновић, одржана је у галеријском простору Народне библиотеке „Вук Караџић“.

О роману који говори о механизмима јавног прогона и хајке говорили су ауторка овог дела и уредник издања Гојко Божовић.

Књижевница и редитељка Вида Огњеновић редовни је професор академије уметности у Новом Саду а предавала је и на свим већим универзитетима широм Сједињених америчких држава.

Као редитељ остварила се у преко стотину позоришних комада и до сада је написала велики број драма које су доживеле бројна извођења.

Крагујевачкој публици представила се најновијим романом у коме централно место заузима Максимилијан Вајнер Максимум, сликар и светски признат стручњак за уметност.

Узбудљива и увек актуелна тема наводних фалсификата открива механизам хајке и јавног прогона познатог уметника.

Главни јунак суочава се са ударом јавне критике од стране медија који у овој причи покушавају да доведу у питање његово уметничко достојанство.

Пример Максимума, главног јунака приче, лако је замислити и у савременом свету где постоји безброј примера неоснованих медијских напада на личности које нипочему нису спорне.

Најновији роман књижевнице и редитељке Виде Огњеновић објавила је издавачка кућа Архипелаг.

Ауторка романа „Максимум“ добитница је многобројних значајних књижевних награда за књижевни и позоришни рад од којих се издвајају: Андрићева награда, Бранко Ћопић, награда Просвете, Лаза Костић и многе друге.

Драме и проза Виде Огњеновић превођене су на енглески, немачки, француски и још неколико светских језика.

Љубитељи књиге у Крагујевцу показали су поштовање према раду и делу наше књижевнице и редитељке па је тако било и на промоцији најновијег издања, за које је владало велико интересовање.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *