Промоција спорта у Ердечу

У ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Ердечу одржана је презентација спорта за ученике у циљу популаризације спорта код деце и младих.

Деца су имала прилику да чују како је бавити се спортом на врхунском нивоу од чланова кошаркашког и одбојкашког клуба Раднички Крагујевац.

Са циљем промоције спорта и здравог живота код деце Основна школа Доситеј Обрадовић организовала је тренинг и дружење са кошаракашима и одбојкашима Радничког.

Ученици су имали прилику да упознају неке од спортиста које су до сада гледали само на теренима. Ученици су научили основе кошарке и одбојке али и чули савете како изградити успешну спортску каријеру.

Ученици ове школе већ тренирају фудбал, атлетику и кошарку и на такмичењима постижу запажене резултате.

Чланови Крагујевачког кошаракшког клуба Радничи и Одбојкаши Радничког први пут су се нашли у улози тенера и заједно са децом прошли неке основне елементе шутева и том приликом популаризовали ове врсте спортова.

Од следеће недеље у Основној школи Доситеј Обрадовић почеће са радом бесплатне школе кошарке и одбојке које ће држати тренери кошаркашког и одбојкашког клуба Раднички.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *