Промовисана фото-монографија Завода „Мале Пчелице“

Промоција фото – монографије Завода „Мале Пчелице“, данас је, у присуству бројних гостију, одржана у Епархијском дому Саборне цркве у Крагујевцу.

Кроз ову монографију, у слици и речи, забележен је данашњи изглед Завода за смештај одраслих лица Мале Пчелице у Крагујевцу и на који начин је установа унапређена од 2013. до 2018. године, од доласка др Владице Станојевића на челу ове установе.

Од „Сивог дома до Белог двора“ слоган је аутора монографије, који говори о правом стању Завода за смештај одраслих лица Мале Пчелице у Крагујевцу.

Пре скоро шест година, када је на чело ове установе дошао др Владица Станојевић, имао је идеју и визију шта треба да промени, како би живот корисника ове установе био лепши, испуњенији и хуманији.

За све те године, обновљено је више од 15 хиљада квадрата животног простора, уз помоћ људи који живе и раде у Заводу.

Све то, у слици и речи, приказано је у фото – монографији, чија је промоција одржана данас у Епархијском дому Саборне цркве у Крагујевцу, којој су присуствовали бројни пријатељи овог Завода.

Од 2015. године, рад Завода је организован по унапред утврђеним и модерним правилима струке, а од 2016. године од освећења храма Светог Луке Кримског, Завод добија црквену димензију свог постојања, рекао је Епископ Шумадијски Јован.

О раду др Владице Станојевића говоре и бројна признања у области хуманитарног карактера, као и за побољшање услова боравка, односно реновирање и адаптацију Завода.

У последњих шест година, реновирани су и савремено опремљени павиљони, отворена пекара, набављене најмодерније пољопривредне машине за заводску економију.

Штићеници овог дома учесници су ликовних колонија, позоришних представа, а добитници су и бројних награда на спортским такмичењима.

У овој години у плану је да се реновира четврти павиљон, и у Заводу отвори интернет кафе и стоматолошка ординација.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *