Протест „Заокружи образовање“ 17, 21. и 31. марта

Повећање зараде запослених у школама и измене, допуне Закона о основама система образовања и васпитања, штрајк и протести, теме су о којима се говорило на конференцији за медије крагујевачког одбора овог синдиката.

Унија синдиката просветних радника Србије најавила је штрајк и протесте за 17, 21. и 31. март.

Према речима председнице крагујевачког одбора Уније Љиљане Милетић, захтеви просветара су годинама непромењени и добро су познати јавности, а посебно Министарству просвете, науке и технолошког развоја и Влади Републике Србије.

Овај синдикат се залаже за смањење броја ђака у одељењима на 24 ученика, повећање зараде за 12 одсто као и за укључување просветних радника у доношење законских одредби.

Унија синдиката просветних радника Крагујевца оштро осуђује најновије измене закона о основној школи, којима се уводи постојање комбинованих одељења у другом циклусу образовања, што подразумева да ученици од петог до осмог разреда заједно прате наставу.

Ова измена закона довела би до појаве технолошких вишкова међу просветаримакао и лошијег квалитета наставе.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *