Протестна вожња незадовољних таксиста

Незадовољни таксисти у Крагујевцу организовали су данас протестну вожњу, захтевајући да се хитно примене и поштују Закон о превозу путника у друмском саобраћају и одлука Градске управе о такси превозу.

Протест је организовала Уговорна привредна такси комора за регион Крагујевац, а такси превозницима у Крагујевцу придружиле су се колеге из Београда, Новог Сада и Ниша.

Таксисти су возили Лепеничким булеваром, кроз улицу „Града Сирена“ до Клиничког центра, затим улицом „Радоја Домановића“, поред Великог парка, и улицом „Краља Александра Првог Карађорђевића“ до центра града.

Колона се најдуже заустављала на тргу код Крста и испред зграде Градске управе.

Представници незадовољних крагујевачких таксиста кажу, да од надлежних из локалне самоуправе траже да поново почну да спроводе одлуку Града о такси превозу, како би спречили рад нелегалних такси возача и обезбедили поштовање прописаног ценовника за услуге.

Члан Градског већа за привреду, Радомир Ерић подсећа да је Закон о превозу путника у друмском саобраћају нов и додаје да је локална самоуправа донела сва неопходна подзаконска акта, која су у њеној надлежности. Оно што следи је спровођења, најавио је Ерић.

Град је издвојио знатна средства за набавку видео опреме, која ће бити инсталирана на аутобуским стајалиштима, за праћење јавног градског, али и такси превоза.

Такав снимак, напомињу у Градској управи, биће релевантан доказ о учињеним прекршајима.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.